Weg vrij voor Velps winkelcentrum

08-12-2009 15:27

Winkelcentrum Velperbroek in Velp

Projectontwikkelaar Bouwfonds kan beginnen met de bouw van een nieuw winkelcentrum Velperbroek in Velp. De gemeente Rheden heeft alsnog toestemming gegeven voor dat project.

De bouwvergunning is vorig jaar november afgegeven. Omwonenden tekenden echter bezwaar aan tegen de ontheffing die het gemeentebestuur voor het project wilde geven. Ze stellen dat het complex langs de President Kennedylaan groter wordt dan aanvankelijk was afgesproken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft lang gepuzzeld op het antwoord. De argumenten om het project te steunen zijn inmiddels extra onderbouwd om eventueel stand te kunnen houden voor de rechter. Het nieuwe winkelcentrum Velperbroek telt in de visie van Bouwfonds Rabo Bouwfonds vierduizend vierkante meter aan winkels.

Ook komen er 106 appartementen, 800 vierkante meter aan medische voorzieningen en een bovengronds parkeerdek met een groen dak erop. Als Bouwfonds besluit te beginnen met bouwen in Velp-Zuid, kan de buurt nu alleen nog proberen via de rechter haar gelijk te halen.

Bron: deOndernemer.nl