Vakantie in Frankrijk met opa Ruud

08-08-2010 12:25

In de zomer zijn Ella en Anneloes met opa Ruud naar Frankrijk geweest. Papa is erg druk met zijn eigen bedrijf, maar Ella en haar mama wilden toch graag op vakantie. Gelukkig wilde opa Ruud, die tijd genoeg heeft, met ons kamperen in Frankrijk.

De Brinkmannen zijn heel vaak in Frankrijk geweest. Het was dus erg bijzonder dat opa Ruud aan zijn kleindochter een stukje van Frankrijk en Parijs liet zien. Na een paar uurtjes rijden, sloegen we iets ten zuiden van Parijs ons kampje op. De volgende dag bezochten we de Franse lichtstad met de auto. We hebben de Eiffeltoren vanaf een bankje bekeken en gewandeld door de Tuileries naar het Louvre en langs de Seine weer terug. We reden drie rondjes om de Arc de Triomphe waarop Ella blote piemels ontdekte. Lachen dus.



Bij Moulin Rouge hebben we geparkeerd om naar de Sacre Coeur de klimmen. Ella zat in de rugdrager bij opa de trappen op. Tussen de toeristen hebben we even naar een voetballer gekeken. Hij vertoonde zijn kunsten met een bal op een klein plateau boven aan de trap. Natuurlijk hebben we in de kerk een kaarsje aangestoken, even wat schilderijtjes bekeken op Montmartre en is Ella in de draaimolen geweest.

De volgende dag hebben we Versailles bezocht. Het enorme paleis van Lodewijk de XIV vlakbij Parijs. Ella trok voor deze gelegenheid haar prinsessenjurk aan, maar we kwamen geen andere hoogheden tegen. Ze keek haar ogen uit. Pracht en praal in de kamers, spiegelzaal en tuinen.

We zijn ook nog naar een andere camping geweest, die opa Ruud al goed kent. Camping Chateau Chigy in Luzy. Er waren twee zwembaden, een speeltuin en heel veel Nederlanders. Erg leuk voor Ella dus. We hebben ons hier nog een paar dagen goed vermaakt en Ella heeft zelfs leren drijven. We kregen ook nog bezoek uit Velp van een meisje uit Anneloes' klas. Poepen op het potje is heel goed gegaan, want de pot stond naast de tent. Frisbeeën met opa, badmintonnen met de buurvrouw, met water spelen en in bomen klimmen met slippers aan. Croissants, stokbrood met 'koeienkaas' (La Vache qui rit) en heerlijke Franse kersen.

Het was een fijne vakantie. Volgend jaar gaan we misschien wel weer met opa in Frankrijk kamperen.

Bekijk alle foto's van de vakantie in Ella's fotoboek.