Terug uit de Toscaanse zon...

03-11-2010 13:05

De familie Hendriks wilde nog even van een korte vakantie in Italië genieten, voordat de winter definitief doorbreekt. In eerste instantie stond Rome op de planning, maar het bleek erg moeilijk om daar nog een hotel, een pension of een appartement te boeken voor de herfstvakantieperiode. Gelukkig had Stella van Agriturismo I Pitti nog een plekje voor ons vrij. En Toscane is altijd mooi.

Duomo FirenzeWe waren al 2 keer eerder in Toscane, dus we hoefden niet per se alle 'site turistiche' af te lopen. Wel zo lekker, konden we het rustig aan doen en ontspannen een boekje lezen en spelen met Ella. Bovendien had Edward zijn netbookje meegenomen, want er moest uiteraard nog wel het een en ander aan 'Cappuccino na elven' worden geschreven. En waar kan dat nu beter dan in Italië zelf?

Hoewel we al eerder in Serravalle Pistoiese waren geweest (oktober 2008), hadden we de dichtstbijzijnde stad nog niet eerder bezocht. Pistoia is een mooie stad met veel oude kerken, een mooi centraal plein en een prachtige dom. Ook het iets verder gelegen Prato hebben we een bezoek gebracht. We hebben ons verwonderd over de machines, de schetsen en het

Ella en papa bij Agriturismo I Pitti in Toscane

 oorlogstuig van Leonarda da Vinci in gelijknamige museum en natuurlijk gingen we ook even langs bij het geboortehuis van deze veelzijdige uitvinder en kunstenaar.

Ella heeft zich prima vermaakt. Met de kat en de kippen op de agriturismo, maar ook met de

'beestenboel' in de leuke dierentuin van Pistoia. Leeuwen, olifanten, giraffen, apen... alles hadden ze er. Alleen de krokodil hebben we niet gezien.

Hoogtepunt van de trip was toch wel een eendaags bezoek aan Florence. Veel te kort, natuurlijk. Maar toch hebben we deze goedbestede dag aardig wat kunnen zien. Het baptisterium en de dom (we zijn helemaal bovenop in de koepel geweest met een fantastisch uitzicht over de stad), het beroemde Piazza della Signoria, de Ponte Vecchio en het paleis van de koning Palazzo Pitti (waarvoor we eigenlijk wat te laat waren, jammer...). Ook hebben we gesmuld van een heerlijke pizza uit de houtoven.

Het was een gezellig weekje. De foto's vind je in Ella's fotoboek van Toscane 2010!