Nieuw: ondersteuning voor RSS-feeds

29-11-2007 14:32

Blijf op de hoogte van Ella Hendriks' avonturen via RSS

Voortaan kun je nog makkelijker op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de kleine (maar rap groeiende) Ella Hendriks. Aan de nieuwsitems is voortaan een RSS-feed gekoppeld.

Zegt RSS je niks? Dan zal ik het nog even kort uitleggen. RSS staat voor'Really Simple Syndication'. Het komt erop neer dat de inhoud van de nieuwtjes (of blogs) op de website in een apart formaat wordt opgeslagen. Met een zogenoemde 'reader' kun je deze informatie uitlezen.

Het handige hiervan is dat je zo op de hoogte kunt blijven van updates, zonder de website zelf steeds te moeten checken. Als er bijvoorbeeld een nieuw blogje op ellahendriks.nl wordt toegevoegd, kun je dit in je bladwijzers of in je speciale 'RSS-reader' bekijken. Natuurlijk kun je als je een interessant nieuwtje ziet, alsnog de website gaan bezoeken. 

De meeste moderne browsers bieden ondersteuning voor RSS. Maar je kunt Ella's Homepage bijvoorbeeld ook toevoegen aan je iGoogle startpagina, zoals in het voorbeeld op de afbeelding. Je voegt de feed toe door op het feed-icoontje in de adresbalk van je browser te klikken of door op het XML-icoontje in het menu hierboven te klikken en de URL te kopiëren als nieuwsfeed.

Als je Ella's avonturen aan je RSS-reader (bijvoorbeeld je Google desktop) toe wilt voegen kun je eenvoudig op het RSS-symbool klikken.

 Ella's RSS-feed



Veel plezier!