Fijne feestdagen 2009

01-01-2010 21:31

Het jaar is afgesloten. We hebben alle decemberfeesten gezellig samen gevierd.

Met de komst van Sinterklaas in Nederland veranderde het spel van Ella.  Kleine Sinterklaas en pietenpopjes varen eerst op een geknutselde stoomboot. Nadat we de Goede Sint in Rheden aan hebben zien komen, zette Ella haar schoen bij de voordeur. Ze leerde snel allerlei liedjes en at alle pepernoten en chocolademunten. Sinterklaas huppelt dan op zijn paardje door de straten en op de huizen. Op pakjesavond had de Sint het veel te druk om zelf de cadeautjes te brengen. Maar vanuit zijn werkkamer sprak hij Ella via de tv toe. Sinterklaas vertelde dat hij erg trots zou zijn, als Ella eens wat vaker op het potje zou gaan. Hij wist dat Ella erg houdt van worstjes met mosterd en spelen met duplo. Even later ging de bel en stond er een grote zak met cadeaus in de gang. Ella is weer erg verwend. De duplo-winkel was wel het hoogtepunt. Dat Sinterklaas weer terug naar Spanje is gevaren hebben we in het grote boek kunnen zien. Gelukkig komt hij volgend jaar gewoon weer terug.

Bij oma Wub mocht Ella daarna helpen de kerstboom versieren. Ballen in de boom en bovenop de piek. Op Anneloes haar werk hebben we ook gekeken naar de versieringen in de klas en op de gangen. En natuurlijk eten we alle donkere dagen voor kerst lekkere kerstkransjes. Ella is net zo'n snoepkont als haar moeder. Ella speelt met de poppetjes van het kerststalletje het verhaal van het baby'tje die in het koude schuurtje geboren werd. En natuurlijk voor het slapengaan lezen we het verhaal voor. Op kerstavond hebben we kerst bij Shrek gekeken en hadden we een heerlijk diner met veel kaarsen op tafel. Eerste kerstdag waren we bij opa Ruud met de hele familie. Ella heeft samen met neefje Milan toastjes gesmeerd met Boursin en op opa's bed gesprongen. Er waren zelfs nog een paar cadeautjes voor ons allemaal onder de kerstboom. Tweede kerstdag waren weer gezellig met z'n drieën thuis en hebben we gegourmet. Ella smeerde whiskeysaus op haar stokbrood, de komkommer en de appel. En at natuurlijk wat van de worstjes met mosterd. 

Op oudejaarsavond kwam een deel van de familie weer bij elkaar. Deze keer waren we samen in Velp en kwamen opa Jan en zijn Irene ook. Het was een gezellige avond en Ella ging laat naar bed. Om 23.55uur heeft Anneloes haar weer wakker gemaakt om met de familie te proosten en naar het vuurwerk te kijken. ' Oh wat mooi',  'Kijk eens, wat hoog' en 'Het lijkt net op botsende wolken' zijn opmerkingen van Ella tijdens het vuurwerkspektakel. Vanaf de zolder kon ze goed over Velp kijken en een heleboel mooie pijlen zien. Papa en mama staken ook nog een aantal mooie sierpijlen af en toen ging Ella weer slapen. 's Morgens werd Ella op haar normale tijd wakker, 7.15uur, maar dat was voor de logés iets te vroeg. Opa Ruud en oom Tom sliepen op de bank, maar stonden voor een kop koffie wel op. Het waren fijne feestdagen.

En nu gaan we er een gezellig 2010 van maken!