Een écht fotoboek

13-03-2008 16:01

Er is pas een nieuw fotoboek van Ella online gekomen, maar nu hebben we ook een heel mooi 'echt' fotoboek samengesteld van de digitale foto's over de afgelopen 6 maanden. Want zo'n website is natuurlijk wel handig, het blijft leuker om een 'echt' fotoalbum in de kast te hebben staan. Al was het maar voor oma, die geen computer (en dus ook geen internet) heeft.


Ella's fotoboekJe digitale foto's in een eenvoudig fotoboek laten afdrukken kan tegenwoordig bijna overal. Van de Hema tot de supermarkt. En we hebben ook al eerder met de software van MyPhotoFun (die stonden ook op de vakantiebeurs) een fotoboek gemaakt.
 
Van de week kregen we echter een leuk aanbod van Pixum. Vanaf de website van Pixum kun je fotoboek-software downloaden (helaas niet voor de Mac). Pixum noemt zijn pakket 'Easybook' en je kunt er inderdaad heel makkelijk binnen een paar minuten een fotoboek in elkaar zetten. Je vinkt een aantal opties aan (zoals het formaat, het materiaal van de cover, hoeveel foto's je op een pagina wilt en of ze schuin moeten staan of recht) en de 'assistent' doet een voorstel voor je complete boek.
 
Leuker is het om zelf helemaal een 'eigen' boek te maken. Met Easybook van Pixum kun je namelijk alles naar eigen wens inrichten: de grootte van de foto's, de randen eromheen, de achtergronden (foto's gebruiken of één van de talrijke standaardachtergronden), het lettertype van de teksten, enzovoorts... Je kunt zelfs kleurcorrecties toepassen op foto's die te rood, te licht of te donker zijn. Via een soort Windows Verkenner sleep je de door jouw gewenste foto's vanaf je harde schijf in je fotoboek. Je voegt pagina's toe of haalt pagina's weg. Op de ene pagina wil je misschien 10 foto's, op de andere pagina één paginavullend beeld.
Ella's fotoboek
 
Als je klaar bent, kun je je fotoboek bestellen via je creditcard. In ons geval hebben we gekozen voor een boek van 26 pagina's met harde kaft. Ook de buitenkant van het fotoboek kun je helemaal zelf vormgeven. Anneloes is er dan ook uren mee beziggeweest, maar het boek moet dan ook wel heel mooi zijn geworden. We zijn heel benieuwd hoe het er in het echt uit ziet. Als het binnen is, laten we het nog wel even weten.
 
Wil je Pixum Easybook ook eens proberen, dan kun je deze via Pixum.nl downloaden.