Bouw Winkelcentrum Velperbroek wacht op besluit B & W

09-09-2009 13:29

De nieuwbouw van winkelcentrum Velperbroek begint vrijwel zeker niet meer dit jaar. Ontwikkelaar Bouwfonds begint de voorbereidingen voor de bouw pas als de gemeente Rheden heeft besloten over de bezwaren tegen de bouwvergunning.

Nieuwbouw woningen en Winkelcentrum Velperbroek in Velp

Daarnaast is Bouwfonds nog bezig een akkoord te sluiten met belegger Syntrus Achmea, dat de winkelruimte en 75 van de 106 te bouwen appartementen moet gaan kopen. De bouwvergunning voor het complex is in november vorig jaar verleend. Omwonenden van het winkelcentrum tekenden bezwaar aan. Ze stellen dat het complex groter wordt dan eerder met hen was afgesproken.

De commissie voor de bezwaarschriften van de gemeente Rheden heeft de zaak in april in een zitting behandeld. De partijen wachten sindsdien op de uitspraak.

Projectmanager Rene Beekman stelt dat de start van de voorbereidigingen van de bouw voor Bouwfonds 'afhankelijk van het advies en het besluit van de gemeente Rheden' is. "We nemen niet het risico om al te beginnen voordat daarover duidelijkheid bestaat."

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rheden is het advies van de commissie voor de bezwaarschriften inmiddels klaar. "Binnen enkele weken komt er een besluit van B en W." Het heeft lang geduurd, erkent hij. " Dat komt omdat het een complex project is met grote belangen. De commissie heeft zich op een aantal onderdelen nader laten informeren, wat tot uitstel heeft geleid."

Bron: De Gelderlander