Loïs' derde en vierde maand: VIDEO

08-01-2012 00:00

Ella is een heel lieve oudere zus. Ze houdt Loïs graag vast op schoot en kust haar bijna helemaal plat. Ook bij het in bad doen, helpt ze met wassen. Ze kan alles goed aangeven, als ze daar zin in heeft. Gelukkig kan Ella ook goed tegen de huiltjes van Loïs. Toch zou Ella zelf ook wel weer graag een baby willen zijn. Lekker knuffelen met papa en mama de hele dag.

Loïs ontdekt haar handjes en kijkt er scheel naar. Ze grijpt al snel om zich heen en pakt haar speelgoed stevig vast. Ze groeit goed en wordt lekker mollig. Ze volgt iedereen die door de kamer loopt en kijkt graag tv. Ook begint ze allerlei geluidjes te maken. Soms lijken het al mooie woordjes te zijn. Maar dan ontdekt ze dat ze kan gillen en bellenblazen. Ze schopt haar beentjes vaak de lucht in en is erg beweeglijk. Maar op haar buik liggen vindt ze niet leuk. Toch moeten we het wat vaker oefenen en dan gaat het ook beter. Op het consultatie bureau krijgt ze haar 2e en 3e prikjes, waar ze deze keren gelukkig geen last van heeft.

Wanneer ze bijna 4 maanden oud is, wil ze graag vermaakt worden en accepteert het niet meer om alleen in de box te liggen. Ze begint steeds meer te protesteren en lijkt humeurig te zijn. Dit zou wel eens een mooie ontwikkelingssprong kunnen zijn.